A feje már aludna, a lába még boogie-zik. Ismerős?

Veled is előfordult már, hogy hosszan próbáltad altatni a gyermekedet, de ő csak mocorgott, ficánkolt, nem tudott megnyugodni? Van, akinek már a fél óra is hosszú időnek számít, de lehet, hogy te a kevésbé szerencsés szülők közé tartozol, akik akár másfél órán át is próbálják megnyugtatni a kicsi végtagjait. A gyerek ilyenkor már álmos, de sehogy sem tudja abbahagyni a mocorgást. Ő maga is szeretne már aludni, de nem sikerül megálljt parancsolnia izgő-mozgó lábainak és csípőjének.

Sokunknak ismerős érzés, amikor a gyerekünket is sajnáljuk, mert nem tud megnyugodni, még a segítségünkkel sem, de közben már mennénk a dolgunkra, mert tudjuk, ki kell használnunk azt a rövidke időt, amíg alszik. Pihenésre, mosásra, főzésre, takarításra, vagy akár munkára.

Mit lehet tenni?

Pedig létezik megoldás, ami segít a nyűgös, vergődő gyerkőcnek nyugodtabbá válni és jobban, kényelmesebben aludni.

A titok végtelenül egyszerű: adj mindig, minden alvásnál baba hálózsákot a babára! A jól megválasztott baba hálózsák amellett, hogy nem engedi, hogy a kicsi megfázzon, és a takaróval ellentétben nem tudja lerúgni magáról, a csípő és a lábak mozgását kordában tartja. Így a baba megnyugszik és álomba merül. A baba hálózsák az éjszakai forgolódást is csillapítja. Sok szülő tapasztalata, hogy ég és föld, mennyivel nyugodtabban alszik a gyermeke, amikor hálózsákot visel.

Bitay Andrea, aki a 14 hónapos Dávid anyukája így mesél:
„Sokáig ódzkodtam a baba hálózsákoktól, mert azt gondoltam, rossz érzés a babának. Azt hittem, hogy túlságosan “megköti”. Aztán kipróbáltuk a Nobile baba hálózsákot és rájöttem, hogy tévedtem.
Dávid azonnal megszerette, sőt nyugtatóan hatott rá. Amolyan alvás előtti rituálévá vált, hogy ráhúzzuk a baba hálózsákot, onnantól kezdve nyugi van, nincs ugrálás és futkosás, csak pihenés. Szinte mindig azonnal elaludt, egyszerűen felgyorsította az elalvási folyamatot. Mivel a takarót azonnal lerúgja magáról, én is nyugodt vagyok, hogy nem fázik meg éjszaka.”

Szülői ágyban is baba hálózsákban?

A szülőkkel együtt alvó gyerek esetében talán még több haszna van a baba hálózsák nak, mint amikor egyedül alszik. A gyerkőc fel-le kúszik a nagy ágyon, ezért félő, hogy kitakarózik, vagy a szülők nagy paplanja alá kerül a feje, ami veszélyes lehet. Persze arra is kell ügyelni, hogy a baba hálózsák ban alvó kicsire már véletlenül se terítsünk vastag, felnőtt paplant, de ezt egyszerű betartani.
Ezen kívül hatalmas a különbség a két szülő között izgő-mozgó, álmában rugdosó gyerek, illetve a babahálózsákban, kisebbeket mozduló gyerek mellett eltöltött éjszakák között. Sejted, melyik a pihentetőbb, ugye?

Milyen a megfelelő baba hálózsák?

Úton, útfélen lehet vásárolni baba hálózsákokat, mégis sok szülő panaszkodik, hogy nem talál megfelelőt. Milyen is a megfelelő?
–    A cipzár az alján, a zsák szélén fut végig. Így nem nyomja a baba mellkasát, ha hasra fekszik, és ha szükséges, az éjszakai peluscserét is megkönnyíti.
–    Letisztult, modern mintájú anyagból készül.
–    Puha, ölelő, 100% pamut.
A Nobile baba hálózsák éppen ezt a piaci rést tölti be. Megálmodója, Csepreghy Rózsa épp a hiányos hálózsák kínálattal szembesülve vágott bele ötlete megvalósításába. A kreatívan tervezett darabokat egyedileg, kézzel varrják egy gyulai műhelyben. Minden egyes öltése szeretettel készül, a babád igényeinek megfelelően.
Nézz szét a Nobile baba hálózsák ok között, és rendeld meg a legszebbet! Előre szólok, nehéz lesz választani, olyan kedves mindegyik. Neked melyik tetszik? www.nobile.hu

megjelenés: http://www.cukimamik.hu/ajanlo/ujdonsagok/item/1158-a-feje-mar-aludna-a-laba-meg-boogie-zik-ismeros

Megosztás...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Címke: , , , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?