Altatási trükkök

Nehezen alszik a babád? Vajon minden altatási technikát próbáltál már?
Összegyűjtöttük a legsikeresebb trükköket, amikkel babákat alvásra bírtak szüleik.

Részlet a gyűjtésünkből:

“1. Hordozás

Ahogy a ringatás, úgy a hordozókendőben magunkra kötött baba mozgása is az anyaméhet idézi vissza számukra. Ráadásul anya testének közelsége is megnyugtató, együtt a kettő nyerő páros lehet. Nem csak sétához, de akár házimunkához is hordozóba tehetjük a babát, nagy eséllyel elalszik. Vagy nem.

2.Hálózsák

A kényelmes, nyugodt alvás egyik legfontosabb kelléke a jól megválasztott hálózsák. Milyen is az? Nem nyom a cippzárja, nem túl bő, nem túl szűk, nem izzasztó műszálas anyagból készült. A jó hálózsák körülöleli a babát, segít neki, hogy keze-lába meg tudjon nyugodni, de hagy neki kellő mozgásteret éjszakára.

….

6. Homlokösszedugás

Egy barátnőm férje jött rá, hogy a farfekvéses babájuknak jól esik, ha valami finoman nyomja a homlokát. Mivel az anyaméhben, a várandósság vége felé már szűkösen fért el, és valószínűleg ott is hozzáért a homloka anyukája valamely szervéhez, ennek a babának az volt megnyugtató, ha szülei odakuporodnak mellé és tenyérrel vagy a saját homlokukkal támasztják a homlokát. Érdekes ötlet, igaz?

16. Hőmérséklet

Hajlamosak vagyunk túlaggódni a babaszoba hőmérsékletét, és 25 fokban is még több réteg ruhába öltöztetni a gyereket. A legtöbb baba azonban inkább a hűvösebb, 19-21 fok körüli hőmérsékletű helyiségben érzi jól magát éjszaka. A komfortos hőérzet kialakításához érdemes mindig évszaknak megfelelő vastagságú hálózsákot választani.”

 

Az álmatlanul töltött éjszakák a szülőket megviselik, kialvatlanságuk a nappalokra is rányomja bélyegét. Türelmetlen, ingerült anyukák, mogorva apukák… A jó hír az, hogy elmúlik! A kialvatlanság is a múlté lesz egyszer csak, és a nehezen elalvó gyerek is szép lassan megtanulja, mivel tud megnyugodni. Addig viszont próbáljunk neki segíteni!

Iratkozz fel a Nobile hírlevélre és az aktuális baba és gyermek hálózsák akciók, újdonságok mellett elküldjük a teljes gyűjtésünk, a 18 altatási tippet is!

 

 

Megosztás...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Címke: , , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?