Nagy gyerekre nagy hálózsák. De honnan?

A csecsemők pikk-pakk megnőnek, kisbabából kislányok, kisfiúk válnak, és kinövik a baba hálózsákokat. A 90 cm-nél magasabb gyerekekre már szinte lehetetlen gyermek hálózsákot kapni a bababoltokban. Pedig az ekkora gyerekek még általában nem tudnak takaróval aludni, még nem szokták meg, hogy ne rúgják le magukról. Nekik a pihentető alvást és a melegséget még a baba hálózsák biztosítja.

Te is ezzel küzdesz? Nagy méretű baba hálózsákot keresel, de nem találsz? Olvass tovább!

Hálózsák 110 cm felett

A 12-36 hónaposok számára kényelmes 110 cm-es méret, illetve a 3-6 év közöttieknek való 130 cm-es méret szinte hiánycikk volt a bababoltokban, de a Nobile baba hálózsákot készítő Csepreghy Rózsa épp ezeket a piaci réseket szereti betömni. Így a Nobile baba hálózsák webshopjában a nagyobb méret is elérhető. A csodaszép tündéres, pillangós, biciklis, erdei mesés, csillagos és cicás, autós darabok nagyon népszerűek a már nagyobb gyerekek szüleinek körében.

A 110 cm-es alulról is cipzározható, így könnyebb a baba hálózsákban az éjszakai járkálás. Ha annyira meleg van a szobában, alul kinyitva kevésbé izzad a gyerkőc.

A 130 cm-es baba hálózsák, ami már akkora, hogy akár egy alacsonyabb anyuka is beleférne, szintén mindkét irányba kicipzározható. Így igénynek megfelelően használható. A már nem pelenkával alvó, éjszaka bilire vagy vécére járó gyerekek is gyorsan szabaddá tudják tenni testük alsó részét.

Nagyobb gyerek = erősebb akarat

A nagyobb gyerekeknek azonban az akarata is erősebb már. Anikó, a ma már 3 év feletti Artúr anyukája meséli, hogy elővigyázatosságból ő már kisfia születésétől fogva tartotta magát ahhoz, hogy a baba hálózsák minden este hozzá tartozzon az alváshoz. Ha nyár volt, éjjel 28 fokos babaszobával, akkor sem aludt Artúr hálózsák nélkül. Inkább egy nagyon vékony darabot vásároltak erre az időszakra, illetve kánikulában csak minimális aláöltözet került a kicsire.

A nyárra leszoktatott gyerekeket minden ősszel, amikor beköszönt a hűvösebb idő, újra és újra rá kell szoktatni a baba hálózsákra. Ennél sokkal egyszerűbb soha sem leszoktatni őket róla. Anikó kisfia azóta elmúlt 3 éves, és már nagy manipulátor. Amikor csak tudja, próbál variálni az addigi szokásokkal, és ez a baba hálózsákra is kiterjed. Amikor végképp nem sikerül meggyőzni, hogy önként bújjon bele a baba hálózsákba, akkor Anikó megvárja, amíg Artúr elalszik, és csodák csodájára a félálomban, álomban levő kis variátor hirtelen együttműködő lesz. Álmában segít az anyukájának, finoman nyújtja a kis kezét, a másik oldalára gördül, ha épp az a lépés következik a baba hálózsák felvételében. Ez is egy trükk, amit a dackorszakosoknak érdemes kipróbálni!

6 évesen is baba hálózsákban?

Érdemes a baba hálózsákos időszakot minél hosszabbra nyújtani. Amíg csak lehet, addig nem áttérni a takaróra. Így az éjszakai megfázás esélyét is csökkented, és a nyugodt, kevésbé m

 

ocorgós alvás élményét is meghagyod a gyermekednek. Neki pedig erre van a legnagyobb szüksége: a fárasztó, élménydús nap végi zavartalan alvásra.

A Nobile baba hálózsák webshopjában bőséges a választék, egészen 6 éves korig találsz minőségi baba hálózsákokat. Nézd meg a kínálatot és rendeld meg a kedvencedet!

Megosztás...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Címke: , , , , , , , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?