Nyugodt alvás a csillagos ég alatt

A gyerekeket egyetlen nap alatt rengeteg feldolgozandó új élmény és inger éri. Estére felfokozott állapotba kerülnek, és nehezen kapcsolnak ki. Erre egy zseniális megoldás a csillagfestés. Sorban a következő tippünk alvásproblémákra, nemcsak gyerekeknek! Mi is ez?

Mi a csillagfestés?

Hunyd be a szemed, és képzelj el egy olyan mennyezeti dekorációt, ami nappal nem látszik, sötétben viszont olyan látvány tárul elénk általa, mintha a szabad ég alatt feküdnénk egy felhőtlen, csillagos éjszakán.

“…Békességet, nyugalmat éreztem, és teljesen valósághűnek láttam fejem felett az eget..”

Amikor a csillagfestő, Zenkó Márta megmutatta nekem budapesti bemutatótermében alkotását, ámulatba ejtett vele. Akkor tudtam, hogy minden kisgyerekes szülőnek el fogom mesélni, milyen csodában volt részem. A lámpa lekapcsolása után, mintha a falak eltűntek volna körülöttem, a mennyezet helyén pedig a csillagos égbolt tárult elém. Békességet, nyugalmat éreztem, és teljesen valósághűnek láttam fejem felett az eget. Magával ragadó volt a látvány, szavakkal nem is igazán kifejezhető. Egyszerűen látni kell!

Én is anyuka vagyok, és te is, ezért elmesélem most neked, hogy ez az alkotás nem csak bennünk, felnőttekben képes ilyen érzéseket kiváltani. Gyermekszobai dekorációként segíthet a gyerekek alvásproblémáit megoldani. Megnyugodni, biztonságos érzés állapotába kerülni, a napi ingerekből lecsillapodni.

Terápiás hatás

A csillagfestést rendkívül nyugtató hatása miatt terápiás céllal is alkalmazzák, korhatártól függetlenül, például szállodákban és kórházakban. Ugyanis a felfestett csillagos égbolt fénye csökkenti a félelemérzetet, így már nincs szükség a sokak által használt éjszakai lámpácskákra. Sőt, a lámpák és éjszakai fények vibrálása behunyt szemhéjon keresztül is irritáló. Ez a vibráció szabad szemmel nem mindig látható, de a melatomin hormonokra kedvezőtlenül hat. A csillagplafon ezzel szemben kimondottan nyugtató hatású.

„A csillagok nem egyszerre halványulnak el, hanem külön-külön hunynak ki,
így a gyermekek figyelmét lekötik azok kísérése. Ahogy felfelé nézve váltogatják
a tekintetüket, szinte megnyílik a tér, égboltnak látják,
s ez ellazítja, felszabadítja a gondolataikat.”

Dr. Nagy Anikó Főigazgató főorvos, Heim Pál Gyermekkórház

 

Győződj meg róla a saját szemeddel!

Márta, ha szeretnéd kivitelezi is a gyermeked szobájában a csillagos égboltot!
Bővebb információ https://www.facebook.com/csillagfestes

A Nobile hírlevél olvasóknak 10% kedvezmény jár a díjból!
Itt tudsz feliratkozni: https://www.nobile.hu/hirlevel/

*A képek csak illusztrációk, profi fotósoknak is beletört már a bicskájuk, hogy bemutassák a csillagfestés valódi élményét. Ezért a valósághű látványról győződj meg inkább a saját szemeddel Zenkó Márta budapesti bemutatótermében!

Megosztás...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Címke: , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?