Hogyan varázsolj Hygge stílust a gyerekszobába

Hallottál már a Hygge stílusról? Ez a lakberendezési irányzat Dániából, egy olyan országból indulva terjedt el, amelyikben hosszú és nagyon hideg a tél, délután 3 óra után pedig már csak egy apró lámpa fényénél zajlik a családi élet.

A Hygge stílus ezért a gyertya vagy kandalló fényével, szolid skandináv színekkel, meleg pulóverekkel, rengeteg puha párnával és takarítóval jelenik meg a képzeletünkben. Egy modern lakberendezési stílusként él a köztudatban, de valójában sokkal több annál. Egy életérzés, egy hangulat:

 • családok és baráti társaságok közös tere,
 • halk csevegés egy csésze forró csoki mellett,
 • megfelelő környezet a lelassuláshoz,
 • kikapcsolni az elektromos kütyüket, és elővenni egy könyvet.

Hogy valósítható meg a Hygge stílus a gyerekszobában?

A gyerekek mindig leharcolják a saját szobájukat, ezért elsőre őrültségnek tűnhet világos színekkel és egy olyan stílusban berendezni, ami folytonos rendben érvényesül. A dánok azonban a gyerekeiket az otthon tiszteletére és rendben tartására nevelik, arra, hogy értékeljék a ’home design’-t. Érdemes lenne eltanulnunk tőlük.

Így számukra nem okoz nehézséget elérni, hogy a gyerekszoba ne állandó csatatér legyen. Ettől persze a gyerek még gyerek, sokat játszik, ugrál, szétpakol, a párnákból bunkert épít, feszegeti a határokat… de a szoba szép marad.

A Hygge csak első pillantásra idegen egy gyerekszobától, hiszen olyan nyugodt légkört teremt, ami a gyerekek vérmérsékletére, idegrendszerére is kihatással van.

A stílusteremtés tehát nem csak abból áll, hogy a Hygge jegyében elhelyezünk a gyerekszobában bizonyos tárgyakat, hanem valódi hangulatot teremtünk a hétköznapokra, sok-sok minőségi együtt töltött idővel, amely békét, biztonságot ad gyermekünknek.

Mik a Hygge kulcselemei?

 1. Sok párna, sok-sok párna.

A párnák otthonos érzetet, puha kuckókat varázsolnak azonnal, bárhova is tesszük őket. A Nobile forma párnák ötvözik a skandináv hangulatot a gyerekek ízlésével.

 

Hold úrfi alvótárs forma párna 5490Ft

 

Róka forma párna 5490Ft

 1. Letisztult tárgyak, természetes anyagok

Pamut, filc, fa és minden, ami természetes anyagból készül. Egyszerű, funkcionális tárgyak, letisztult design-nal. Ezek uralják az enteriőrt. A Nobile filc képei fa kerettel ízléses dekorációk egy Hygge szobába.

Norvég tél 6900Ft

 

 1. Színek

Az Hygge lakberendezési stílus uralkodó színei a szürke, fehér, és a bézs árnyalatai. Más színeket, akár élénkeket a kiegészítőkben érdemes érvényesíteni, ilyen lehet pl. egy letisztult, egyszerű cérna kép a falra.

Szürke fáni 8990Ft

 1. Nyugtató fény

A Dánoknál, ahogy besötétedik, kigyúlnak a gyertyák. Mindennapos dolog gyertyát gyújtani, és egészen különleges hangulatot ad az estéknek. A gyerekszobába azért legyünk óvatosak, inkább használjunk másfajta hangulatfényt.
Egy zseniális ötlet a csillagplafon, ami egy speciális festési technikával a mennyezetre varázsolja az éjszakai égboltot, élethűen. Az éjszaka felébredő gyerek így ugyanazt látja, mintha közvetlenül a csillagos ég alatt feküdne. A lámpák és éjszakai fények vibráló fénye behunyt szemhéjon keresztül is irritálóak, a melatomin hormonokra van kedvezőtlen hatással, míg a csillagplafon kimondottan nyugtató hatású. Gyerekkórházakban és teljes kikapcsolódást ígérő szállodákban is használják.

ZenaArt – Csillagfestés

 

 1. Meleg takaró, puha ölelés
  A Hygge stílus egyik sarokköve a sok, meleg pokróc, takaró, ágytakaró. Kell egy a fotelbe, a hintaszékbe, a székre, a kanapéra… van, aki a lépcső korlátján is tart néhányat. Ne spórolj velük! A gyerekszobában ugyanezt a puha melegséget a jól megválasztott hálózsák adja, ami a nyugodt, békés éjszakák fő kelléke. Körül öleli, biztonságot ad a gyermeknek, akár 6 éves korig is. A puha, design hálózsák a gyerekek éjszakai Hygge-érzése!

 

Új kollekció: EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ

Miért írok minderről? A Hygge természetközeli, környezetbarát stílusa és a minőségi együtt töltött idő fontossága inspirálta a Nobile új limitált kiadású kollekcióját! Az új kollekció mintái a The Sorting Bag* műhelyében készültek, hazai, ftalátmentes, vízbázisú gyerek- és környezetbarát festékkel.

Az új babahálózsák kollekció a már jól ismert Nobile hálózsák formájában készült, anyaga pedig natúr 100% pamutvászon. A babahálózsákok játékos nevei pedig a következők: Kacagás, Erdei séta és Huncutság.

Mind a négy méretben (0-6 hó, 6-18hó, 12-36hó és 3-6 év) és mind a 3 vastagságban (téli, tavaszi/őszi- normál, nyári) rendelhető! Még! Limitált kiadás, csakis pár méter anyagot mintázott meg Nemes Iringó a The Sorting Bag készítője!

 

Kacagás baba és gyermek hálózsák 11 800Ft-tól

 

Erdei séta baba és gyermek hálózsák 11 800Ft-tól

 

 

Huncutság baba és gyermek hálózsák 11 800Ft-tól

 

További Hygge babaszoba inspirációkat itt találsz:
pinterest.com/NobileDesign/hygge-nursery-room-decor-ideas/

 

Megosztás...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Címke: , , , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?